top of page
IMG_2125-2.jpg

Mortensrud Sirkusskole

ble opprettet i Januar 2022 og er drevet av foreldre og sirkusartister i samarbeid med Cirkus Xanti og Oslo Sør-satsingen avd. Rudshøgda. 

Om oss

Alt startet med at kulturavdelingen i Oslo kommune arrangerte et møte mellom Oslo Sør-satsingen avd. Rudshøgda og Cirkus Xanti om et sirkusprosjekt på Rudshøgda. Målet var å skape en arena for sirkusaktivitet for barn og unge som en start på en åpen sosial samhandling mellom lokalbefolkningen og Oslo Sør-satsingen avd Rudshøgda, og mellom beboerne på Rudshøgda.

 

Cirkus Xanti* arrangerte en liten Sirkuslandsby i oktober 2019 med gratis forestillinger for skoler og barnehager i ukedagene, og åpen gratis festival for lokalbefolkningen i helgen. Cirkus Xanti's superprosjekt Sirkus Cirka var spesielt viktig. Her ble 30 barn forvandlet til sirkusartister på noen timer og viste en helstøpt sirkusforestilling for familie, skole, barnehager og andre fra lokalbefolkningen. I tillegg til forestillinger var det sirkusskole for alle interesserte barn og unge, og voksne for dem som ville være med.

 

Denne Sirkuslandsbyen var en stor suksess, og sommeren 2020 og 2021 - på tross av pandemien og spesielt også nettopp pga den, arrangerte Cirkus Xanti flere sommersirkus og pop-up sirkus prosjekter, samt nye Sirkuslandsbyer, hvert år på Rudshøgda, hvor etterhvert en stor flokk barn og unge ble både dyktige og interessert i å lære mer sirkus - og ønsket om fast sirkusaktivitet på Rudshøgda ble formidlet, ikke bare fra barna, men også fra foreldre og flere fra lokalmiljøet som så den positive effekten prosjektene til Cirkus Xanti hadde.

 

Da begynte et konkret arbeid for å få til en fast selvstendig sirkusskole på Mortensrud, foreldredrevet og for barn og unge på Rudshøgda og Mortensrud, først og fremst. Dette har lykkes, og nå gjelder det å få den etablert og drevet slik at den blir til det beste for hele lokalsamfunnet.

*Cirkus Xanti er et scenekunst kompani som startet i 2001. Med støtte fra Norsk Kulturråd m.fl. fikk Cirkus Xanti designet og laget 6 nye sirkustelt for et mobilt sirkussenter og -festival: Sirkuslandsbyen.

Møte vårt team

Vi har følgende profesjonelt utdannede sirkusartister/-instruktører knyttet til Mortensrud Sirkusskole som lærere:

450de9b5-6b1c-4ae3-a553-91f8b202aa08.jpg

Gracie Hill

instruktør

er en akrobat på bakken og i lufta. Hun er spesialisert i Trapes, Hatt manipulering, og Partner akrobatikk. Gracie er fra London, England, og startet med gymnastikk da hun var 7 år gammel, og dette var hennes første steg mot sirkus. Gracie startet på Circomedia i England. Der studerte hun nysirkus og fysisk teater i to år, etterfulgt av tre år på SASAK, i Lahti, Finland. Der utviklet hun sin egen unike stil hvor hun kombinerer Trapes og Hatt Manipulering.

Gracie elsker å dra inspirasjon fra ulike typer musikk, og har utviklet sin egen stil av spennende og dynamiske bevegelser. Hun elsker også å bruke fysisk komedie i prosjektene sine.

329920284_1216021565667488_4793885781333935825_n.jpg

Tinka Havnen Amundsen

instruktør

 har gjort sirkus siden hun var barn. Hun elsker at sirkus handler mye om samarbeid, men at man også kan finne sin egen greie man er god på/sin unike stil. Etter å ha gått på danselinja på videregående, dro hun til København og Montreal for å ta utdanning i sirkus. Nå jobber hun som sirkusartist og instruktør for mange barn og unge.

Katarzyna Sanak aerial silks.jpg

Kasia Sanak

instruktør, daglig leder

er en skuespiller og sirkusartist som liker mest å danse i lufta. Hennes hoveddisiplinene er Aerial Silks, Aerial Hoop og Chinese Pole. Hun fikk sin  Kunstnerisk utdanning i Academy of Theatre Practice "Gardzienice" (Polen). Siden 2015 har hun utført og undervist i mange prosjekter rundt omkring i Norge, Polen, Italia, Slovakia, Tsjekkia, Ungan, Skotland, Serbia og Armenia.

Kasia er veldig glad i å jobbe med mennesker, som er hennes største inspirasjon for kunstnerisk arbeid.

IMG_1612_edited.jpg

Palle Bay Henriksen

instruktør

er født 1970, og fikk sin første enhjulssykkel som 10 åring og han elsker fortsatt å leke. Mr Toons opptrer både som solist og med 2 forskjellige duo shows. Enhjulssykkel er moro og utfordrende.

Alle kan lære seg det med flid og pågangsmot.

Kom og få en grundig instruksjon gjennom lek.

Vi jobber med balanse, å tørre å miste kontrollen, og litt sjonglering for å variere.

IMG_4079.jpg

Louis Milo Poisot

instruktør

er en sjongler og akrobat . Når han var barn begynte hans sirkuseventyr med gymnastikk trening hos Avenir Gymnastique Chemillè i Frankrike. Etterpå jobbet han som en del av store og små sirkus- og scenekunstproduksjoner rundtomkring ulike lander. 

Hos Mortensrud Sirkusskole underviser han mest i diabolo, talerker, sjonglering med baller, flower stick og akrobatikk på baken.

Ved siden av sirkus jobber Milo også som musikkomponist og produsent. Han er utdannet trommer som spiller gitar, piano og ulike typer fløyter.

IMG_4046.PNG

Roqaia Hussein

assistent

er en 13 år gammel jente som har vært med på sirkus siden hun var 9 år da Sirkuslandsbyen kom til Mortensrud i høsten 2019 og arrangerte de en forestilling for barn fra Mortensrud skole. Som assistent hjelper hun med undervisning i de minste gruppene og bidrar hun med masse kreative innspill for nye prosjekter. Hun går selv på sirkusskole (UNGDOMSIRKUS) og hennes hoveddisipliner er Arial Hoop, Arial Silk og akrobatikk.

 

Jeg viste aldri at sirkus kunne være så spennende. Så jeg melde meg på sirkusskole etter Skoletid for å prøve og se om det var noe for meg. Det var som kjærlighet ved første blikk.!

Jeg elsker å bake og musikk i tillegg til sirkus. 

VIKARER:

Saoirse Planella O’Keffe, Anna Tarahchyan, Dorottya Kucharczyk,

Morten Narverud, Margrethe Rykkelid, Gabriel Dreyfus  

Mortensrud Sirkusskole sitt
styre består for tiden av:

Kate Samantha Løvdal - styreleder,

Miriam Støvring - nesteleder,

Imen Aouragh, Anne Schønning, Sverre Waage og Palle Bay Henriksen - styremedlemmer.​

IMG_5704 2.JPG
bottom of page